OPEN CALL 4 IDEAS

A FabLab Budapest a Distributed Design Market Platform tagjaként, pályázat keretében 5 fiatalnak ad lehetőséget, hogy digitális gyártásra tervezett nyitott forráskódú termékötletét elkészítse és megmutassa a nagyvilágnak!

KATEGÓRIÁK

Az OPEN CALL 4 IDEAS felhívás keretében a következő
kategóriákban várjuk a jelentkezéseket:

 • 1. KÖZTÉRI BÚTOR

  Tegyük élhetőbbé és szebbé a várost és közvetlen környezeted! Olyan köztéri funkciójú tárgyakkal és bútorokkal pályázhattok, ahol vagy maga a végtermék készül digitális gyártással, vagy a gyártáshoz szükséges szerszám, pl. beton tárgyak esetében a zsaluzat. Fontos, hogy olyan funkciójú tervekkel pályázzatok, mely valós közösségi igényt elégít ki, valamint az, hogy az anyagfelhasználás és a gyártástechnológia megfeleljen a tartós kültéri használat feltételeinek.

  Amennyiben CNC marásra terveztek az egyes alkatrészék legnagyobb mérete 1000 x 1000 x 18 mm befoglalónál nem lehet nagyobb.

 • 2. INKLUZÍV DESIGN

  Nap mint nap számtalan tárggyal vesszük körbe magunkat, de meglepődnénk milyen kevés tárgy létezik, ami mindenki számára akadálymentesen használható. Figyelembe véve a társadalmi sokszínűséget, az inkluzív design célja egy olyan tárgyi környezet kialakítása, ami elérhetővé és használhatóvá válik a lehető legtöbb ember számára, azok életkorától és képességeitől függetlenül.

  Keressetek egy valós társadalmi problémát, és tervezettek egy olyan digitálisan gyártható használati tárgyat, amellyel megszüntetnétek azt.

 • 3. HASZNÁLATI TÁRGY

  Használati tárgyaink mindennapjaink szerves részét képezik. Életünk során tárgykultúránk velünk együtt változik, fejlődik.  Egyre tudatosabban választunk nekünk tetsző, tartós és design darabokat. Ennek a kategóriának az a célja, hogy fenntartható anyagválasztású  digitálisan gyártható termékek készüljenek otthonunkba. Van lehetőség a gyártási eljárások és az alapanyagok kombinálására is.

A PÁLYÁZAT MENETRENDJE

FEBRUÁR 10 – Felhívás meghirdetése

ÁPRILIS 2, 24.00 – Zárul a jelentkezés

ÁPRILIS  – Eredményhirdetés

MÁRCIUS – Bootcamp

 

ZSŰRITAGOK

A pályamunkák elbírálásáról design szakértőkből, a design területén
tevékenykedő szakemberekből álló, három tagú zsűri dönt.

MAYER KITTI

DESIGNTEORETIKUS

LIPÓCZKI ÁKOS

TANSZÉKVEZETŐ. DESIGN INTÉZET,
MOME DIGITAL CRAFT LAB

MIKLÓSI ÁDÁM

FORMATERVEZŐ

A PÁLYÁZÁS MÓDJA

A jelentkezésre vonatkozó kritériumok és feltételek, illetve további információk a felhívást részletező PÁLYÁZATI KIÍRÁS letöltésével érhetők el. Jelentkezni a megadott határidő előtt (2020. március 9.), a PÁLYÁZATI ADATLAP kitöltésével lehetséges.